Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bemutatkozom

Néhány szót rólam:
 

Halász Józsefnek hívnak. A zene szeretetét nagyapámtól kaptam, aki kilenc éves koromban kezdett el harmonikán tanítani. Ő korábban több zenekarban is harmonikázott. Jártak bálokba, esküvőkre, mindenhova, ahol a jó hangulatra szükség volt. Hamarosan már különböző rendezvényeken léptünk fel: bál, nemzetiségi nap, dalos találkozók, felvonulások. Az embereknek tetszett amit csináltunk.

Iskolás éveim alatt a szomszédos Szár községben alakult egy zenekar. Én mindenáron harmonikázni szerettem volna ebben a zenekarban, de harmonikásból már akadt három jelentkező is, dobos viszont nem volt. Így jött, hogy Farkas Tamás karmestertől dobolni is tanulhattam.

A közös zenélésekből 1997-ben egy családi zenekar alakult ki, a kezdeti trió később többtagú zenekarrá nőtte ki magát, ami "Neudörfl Kapelle" néven több, mint öt évig sikeresen működött. Ebben a zenekarban dobosként vettem részt.

Alapító tagja voltam a szári "Gaudi Buam" zenekarnak is, mint harmonikás. Játszottam a "Ganter Spitzbuam" zenekarban, a tarjáni "Schwarzstein" zenekarban. A Csámborgó zenekarral a népzene és a blues világába is belekóstolhattam. A zenélés mellett Szár község német nemzetiségi népdalkörét is kísérem harmonikán. Jelenleg a "Saarer Musikanten" zenekarban dobolok és a felsőgallai "Bodischtaaler" zenekarban harmonikázom. Emellett egyéni fellépéseket is vállalok. Több ízben jártam zenekari keretek között külföldön, de Magyarországon is sok helyen.

Számomra a zene kikapcsolódás, és egyben mások szórakoztatása is. Ha a közönség jól érzi magát, az visszahat a zenészre is. Repertoáromban megtalálhatók a német és magyar népi darabok mellett, a magyar mulatós és a könnyűzenei slágerek egyaránt.